Vet du att du har smittats av coronavirus?

coronavirus behöver inte nödvändigtvis ge några symtom. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Barn som smittas av coronavirus kan smitta vuxna.

Nu vet man även att djur kan smitta oss människor. Så enkelt är det. Om du blir pussad av din hund kan du få smittan den vägen.

handsprit

Efter mötet kanske du också får en blöt puss av jycken och då kan smittan vara ett faktum. Så enkelt är det att smitta andra. Det nya viruset skiljer sig avsevärt från en vanlig influensa.

När vi får influensa symtom vet vi att det kan ha rört sig om några dagars inkubationstid då vi är smittsamma. Med cononavirus rör det sig om upp till två veckor och flera dagar på objekt. Man kan smitta även fast man vidtar alla skyddsåtgärder som finns.

Vad är symtomen då du har smittas av coronavirus?

Vissa coronasymtom är kända av oss. Man brukar säga att feber och hosta är vanliga symtom. Om du hostar kan du vara smittad. Beroende på hur allvarliga symtomen är kan du antingen stanna hemma eller söka hjälp på sjukhus.

Ibland kan man tro att man har influensa istället. Man kan få ont i lederna. Du kan också bli extremt trött och uppleva att det är svårt att andas. Kan du inte andas så måste du söka hjälp. Det är viktigt att få en diagnos i tid.

Vi tycks reagera olika på cononavirus

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. Så verkar det inte vara i Sverige.

Alla som smittas reagerar olika. En del blir svårt sjuka och upplever det som en otroligt jobbig influensa medan andra kanske bara får lite ont i halsen.

Behöver du testa dig?

Den som har flera coronasymtom kan behöva testa sig. Har du cononavirus kan ett test vara bra. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Är du ändå isolerad så kanske du inte behöver testa. Håll avståndet när du går ut. En tid senare är man frisk och då behöver man inte isolera sig längre.

Glöm inte bort att dricka mycket vatten. Det är möjligt att hjälpa det egna immunförsvaret genom att äta C-vitamin. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

I USA tar man kolloidalt silver 15 ml morgon och kväll i förebyggande syfte och 15 ml per timme om man smittats. desinficera Det säljs fortfarande i Sverige men får inte marknadsföras som ett kosttillskott längre.

Kolloidalt silver kan användas för att spraya grönsaker och frukt från affären och låta självtorka. coronaviruset dödas om där finns något. Kunderna uppskattar IONplus och Holistic.