Kan jag lita på handdesinfektion?

En pandemi drar genom Europa och sätter skräck i en hel värld. Att du vill hålla dina händer rena när du vet att det finns något som heter coronavirus är inte konstigt. Verkar handdesinfektion mot det nya viruset?

Flera undrar det. Det handlar ju inte om en vanlig influensa som i värsta fall kan leda till att du måste få sjukhusvård. Sjukvårdssystemet jobbar på högvarv just nu. Kommer det att räcka med handsprit virus bör dö av, eller behöver du något bättre?

handdesinfektion

En antibakteriell tvål kan vara ett bra alternativ mot handdesinfektion handsprit mot virus

En tvål fungerar lika bra som handsprit. handsprit mot virus är inte den bästa lösningen.

Vissa bakterier överlever en spritning. Vinterkräksjukan överlever handspriten utan problem.

handsprit

Det är enkelt att bli smittad. Blir man därefter också coronasmittad kan man vara riktigt illa ute. Många har börjat köpa hem Forte eller Smittstopp.

Välj tvål istället för handsprit mot virus. Med vanlig handtvätt får du bort virus snabbt och enkelt.

Gör så här för att desinficera ytor

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. För att du ska få fullgod handdesinfektion mot smitta måste du använda tvålen tillräckligt länge. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

Använd inte tvål bara när du har fått influensasymtom. Gör det hela tiden. Du vet inte vem som kan smitta.

Brukar du använda ytdesinfektion hemma

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. sterilisering Tvätta handtagen lika noga. Inget bra med andra ord.

Den antibakteriell sprayen hjälper dig på traven. Det kan vara i ditt hem såväl som på jobbet där många människor rör sig varje dag.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Så förhindrar du att smittan sprids. Med coronavirus har det visat sig att viruset kan leva på plast i upp till 3 dagar. Om du sprayar plasten med antibakteriell spray får du ordning på problemet.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Börja med att köpa en bra tvål. Handsprit virus blir verkningslöst då. Köp gärna också hem vattenbaserad handdesinfektion.