Hur kan vi skydda oss mot coronavirus på jobbet?

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Du kan få skydd mot coronavirus även på jobbet. Välj de metoder som fungerar.

Handsprit ger inget skydd mot coronavirus.

smitta

Myten har levt kvar i många år. Det ledde i början av pandemin till att folk köpte slut på handsprit från apoteket. Trots det är vanlig handtvätt en mycket effektivare metod.

Det har visat sig att handtvålen är ett effektivt vapen mot coronavirus. Alkoholen är överflödig. Handspriten kan inte hantera några av våra mest vanliga virus.

Huden kan ta stryk av handsprit. Först dödar den alla bakterier vi har på huden som där skyddar oss mot virus. Virusen överlever spriten.

Vad som är mycket värre är att alkohol torkar ut händerna. Det naturliga fetter på händerna försvinner. Det kan leda till svåra hudproblem på dina händer. Alkogel innehåller dessutom olika kemikalier.

Handdesinfektion är bäst vattenbaserad och katjonisk, dessa dödar alla virus på huden och är milda.

Du kan alltså skippa handspriten och istället se på en riktigt bra bakteriedödande tvål som du använder både hemma och på jobbet. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp handtvål, är mycket viktig oavsett om du vill undvika smitta av Corona eller något annat.

Vanlig bakteriedödande tvål är ett måste på arbetsplatsen

Tvätta händerna även på jobbet. Men även om du är bra på handtvätt och aldrig slarvar kan det ju vara så att dina kollegor inte är lika duktiga. Det är på liv och död just nu.

Använd en bakteriedödande tvål då har du kommit en bra bit på vägen. smittstopp Alla måste hjälpas åt om vi ska kunna lösa detta.

Prova antibakteriell spray för ytdesinfektion

Nu måste alla se till att man har ett bra skydd mot coronavirus. coronaviruset är flyktigt och sprids med vinden. På jobbet måste du vara extra försiktig då du inte kan kontrollera exakt hur andra omkring dig sköter sin handhygien.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Din insats kommer nog att uppskattas av dina kollegor. En bakteriedödande spray är enkel att ta med och att använda.

Många uppskattar det faktum att antibakteriell handdesinfektion nu finns som spray. Då är du skyddad. Produkten har en bevisad effekt mot coronavirus.