Är cononavirus samma sak som andra bakterier och virus?

Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. Många fruktar det nya viruset.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Det är fullt möjligt att smitta andra utan att man själv visar några symtom.

Cononavirus har följande symtom

Coronaviruset skiljer sig från person till person. Symtomen är många fler än bara feber. Det är vanligt att cononavirus orsakar försämrat luktsinne och huvudvärk.

Men du ska inte inbilla dig att du får ett virusskydd genom att kolla om andra omkring dig har symtom. Även om du inte har symtom så kan du smitta ändå, det gör att sjukdomen är svår att upptäcka.

Vi måste hjälpas åt

Du kan äta lite C-vitamin. Den dagliga dosen är mellan 1 – 2 gram. Öka dosen om du får sjukdomssymtom.

I USA äter man 15 ml kolloidalt silver varje dag. Många som blir smittade väljer att öka dosen till 15 ml per timme. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. Prova att spraya det på livsmedel. Coronaviruset har ingen chans.

Coronaviruset kan överleva upp till 3 dagar på ytor och Anders Tegnell vid Folkhälsoinstitutet uppmanar folk att hosta i armvecket. Då kan det hamna lite varsomhelst.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Du kan läsa mer om coronaviruset via https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/. Vissa masker silar mygg men sväljer elefanter. En pandemi som Corona sprids även genom vanliga ansiktsmasker.

Man fortsätter att köpa handsprit mot cononavirus trots att det inte hjälper. Apoteken fick slut på handsprit. Man ska inte sluta att använda handsprit men man bör ha klart för sig att det bara fungerar mot vissa bakterier. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Man kan få bättre effekt med andra metoder. Din hur får inte torka ut. Handsprit kan göra din hud torr. Om man använder handgel med alkohol så kan hudfettet lösas upp.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Du kan använda den varje gång du tvättar händerna och du kan köpa produkten via Antibakteriell Handtvål. Se bara till att du använder mycket och att du gnider in händerna under minst 20 sekunders tid. Barnen måste också följa samma rutiner.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Rengör ytor från bakterier och virus. Många vet säkert att handtag är fulla av bakterier.

Prova en antibakteriell spray mot bakterier och virus. Det här kan vara minst lika viktigt som antiseptisk tvål för händerna. Du kan prova att sprayen den bakteriedödande sprayen på dina matvaror.

Håll dig lung

Sist men inte minst är det viktigt att förstå att för mycket stress också kan vara en anledning till att ditt immunförsvar försämras. Det bör du undvika om du vill skydda dig mot cononavirus och andra bakterier och virus. På så sätt får du ett bra skydd mot virus.