Antibakteriell tvål är idag en nödvändighet hemma så att du effektivt skyddas.

Se till att hålla dina händer rena med antibakteriell tvål, det är livsviktigt för att skydda dig från virus. Om du tvättar händerna med handtvål så dödas bakterier och eventuella virus. Coronaviruset är så nytt och det vi vet är att ett av sätten som effektivt skyddar är att tvätta oss ordentligt. Antibakteriell tvål är ett av de främsta vapnen för att döda viruset, hämma spridning och att skydda dig.

Hur ska du veta vilken antibakteriell tvål du bör använda hemma?

Den viktigaste och mest självklara platsen för antiseptisk tvål är på sjukhuset där man kan se det i behållare tillsammans med handsprit. Typen av handtvål du har hemma duger nog inte då du kanske har en annan typ av tvål. En riktigt bra handtvål, liksom Smittstopp Handtvål, är effektiva som handdesinfektion.

basala

Använd inte bara handsprit, mot virus så är det inte tillräckligt och du behöver även tillägga annat skydd så som handtvål. Bakteriedödande tvål är inte sämre än handsprit, även om det är just handsprit som sålt slut överallt. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Du måste veta vad som ger ett bra virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Om du tvättar händerna regelbundet så är mycket redan vunnit. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

antiseptisk

Många tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten. Ibland kan man höra att men inte behöver tvätta händerna om man inte har rört någonting. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Handdesinfektion är viktigt men när det är fråga om en smitta som är så pass smittsam som coronaviruset kan det krävas mycket mer än antibakteriell tvål för händerna. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Produkterna som du använder måste vara både säkra och effektiva

Fall inte för handspritens lockelser. smittstopp Kanske är det inte sant? Handsprit kan inte döda alla virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Det handlar inte bara om att bli fri från virus. Det är viktigt att välja rätt skydd. Välja då hellre andra produkter. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Använd det på händerna.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Den kan behövas då och då.
Idag vet man att handsprit inte är så effektivt som man tidigare trott.

Handsprit kan också i långa loppet vara skadligt mot huden på dina händer. Med den uttorkade effekten som handsprit ger med tiden så kan du få sår och hudbesvär. Med bättre alternativ än handsprit kan man rengöra sina händer som t.ex. med katjoniskt vattenbaserad handdesinfektion, som inte ger dina händer besvär med tiden.

Se till att få din normala handtvål att bli så effektiv som möjligt då även den kan göra ett bra jobb. Gnugga dina händer med riklig mängd tvål och i minst 30 sekunder så har du gjort ett bra jobb. Till och med mot Corona funkar det att vara noggrann vilket det ger ett bra virusskydd mot.

Jag har bara antiseptisk tvål men vet inte om det räcker, behöver jag något annat?

Virussmitta kräver flera åtgärder för att skydda sin kropp från den. Smittad kan du bli på fler sätt. Som symtomfri bör du fortfarande vara medveten om att du kan ha smittan och därför smitta andra.

Det här betyder att du utöver att sköta din handhygien med en bra antibakteriell tvål behöver fundera lite på hur du kan rengöra ytor omkring dig. Med en bra ytdesinfektion så förhindrar du att bli smittad även fast du tvättat händerna ordentligt.

Det effektivaste sättet att desinficera ytorna i ditt hem, vilket är det?

Bland annat så kan rengöringsmedel och trasor vara ett ok sätt. Ännu enklare är att använda en bra antibakteriell spray som du sprayar över dörrhandtag och mer. På så sätt slipper man använda energin att med båda händerna göra rent varje yta eftersom du slipper gnugga med medel.

En bakteriedödande spray kan vara ett bättre alternativ då du kommer åt nästan allt. Du kan spraya på varor som du tar med dig hem från butiken. Sprayen kan även plockas med till jobbet där du kanske delar rum med andra som också kommer att röra vid handtag, datormus och mer.

Om du har kolloidalt silver så spraya på dina matvaror som är oskyddade så som frukt och grönt, låt självtorka innan du äter. Prova IONplus som är ett av de populärare märkena.

Att konstant vara skyddad är extra viktigt om du rör dig utanför hemmet och det är därför viktigt att alltid ha tillgång till desinfektionsmedel.

Handsprit är populärt att ha i väskan då det anses vara lätt att bära med sig. Det är ett missförstånd att de skulle vara lättare att bära med sig än det bättre alternativen som är alkoholfria. Du har ett fullgott virusskydd vart du än är om du har med dig en antibakteriell tvål.