Så gör du för att desinficera med ytdesinfektion

Just nu känner sig många oroliga. Detta är ett helt nytt virus. Vi i Sverige har valt en helt unik metod att bekämpa coronaviruset på. Du måste ändå desinficera dig och de ytor som du använder varje dag.

Nu är det viktigt att desinficera

De flesta litar fortfarande blint på handspriten när det kommer till att desinficera. Många blir lurade av den starka känslan. Det är inte klarlagt om sprit fungerar mot virus.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Du måste ändå tvätta händerna. Det finns rutiner för handtvätt, tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Men kom ihåg att tvätta ofta. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Ha för vana att alltid använda tvål när du tvättar händerna hemma. Det ger ett bra grundskydd.

Du måste också tänka på ytdesinfektion

I ditt hem finns det alltid bakterier. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

Under en pandemi är det särskilt viktigt. Bakteriedödande kolloidalt silver kan ha en viss dämpande effekt. Det har en mycket bra effekt. Du kan använda sprayen på det mesta för att döda virus.

Ha rätt produkter redo året om för att skydda dig

Rapporter visar att handspriten inte har någon vidare effekt mot virus. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Produkterna som du sprayar på måste tåla sprayen.

handdesinfektion

Kommer det att göra någon skillnad med ytdesinfektion

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Därför måste du tänka på vad du tar i.