Passiv rökning måste uppmärksammas mer!

Idag så vet de flesta om att det inte är nyttigt att få i sig rök från en annan människa. Varje år dör några av passiv rökning. Det är förstås skrämmande för det gör ju att personer i ens omgivning dör.

e

Man kan bli drabbad av passiv rökning utan att först veta om det. Utsätts man varje dag är det extra farligt. Det är vanligt att drabbas även i tredje hand.

Gifterna kan transporteras till andra via kläder. Det är så röken når även små barn. Det här är något som fler borde bli medvetna om för det gör att man kan ifrågasätta om det borde vara lagligt att röka på allmän plats utomhus.

Är e cigg farligt för andra?

Allt fler upptäcker att man kan undvika passiv rökning genom att använda sig av ecigaretter. De som undrar om e cigg ÄR farligt måste inse att det inte är som vanlig rökning. Med en e-cigarett skyddar du dina lungor och din omgivning. Detta är ett bra sätt att komma runt problemet på.

Tänk på din omgivning

Vill man fortsätta röka händer det att man skojar bort passiv rökning. Många rökare känner sig illa behandlade. De skulle säkert må bättre av en el-cigg.

Alla måste tänka mer på sin omgivning. Parfym och stark lukt kan så klart också irritera. Det går bättre om man bara tänker till en extra gång. Har man allmänna lokaler är det extra viktigt att tänka till.

Man kan inte stå och röka precis i ingången om man vill motverka passiv rökning. Alla känner ju röken ändå. Butiker bör även överväga hur parfym i ingång och på produkter påverkar kundernas hälsa och upplevelse av butiksutrymmet, och butiksägare bör satsa på att skapa en plats där även parfymallergiker kan vistas.